Sammy krijgt pleegouders
Boek

Sammy krijgt pleegouders (2015)/ Kolet Janssen, Emy Geyskens & Emilie Timmermans

Sammy gaat een tijdje in een pleeggezin wonen, omdat zijn moeder niet voor hem kan zorgen. Prentvertelling om te praten over pleegkinderen. Met grote kleurenillustraties, informatie en praktische tips voor begeleiders. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieve prentenboek in de uitgebreide serie 'Bij de hand' is gemaakt samen met Pleegzorg Vlaanderen. Sammy gaat een tijdje naar een pleeggezin, omdat zijn moeder niet goed voor hem kan zorgen. Alles bij zijn pleegouders is anders dan thuis, maar Sammy went snel en vindt het er fijn. Hij speelt veel met zijn pleegzusje. Als hij in het weekend naar zijn moeder mag, is hij op zondag blij en verdrietig tegelijk dat zijn pleegvader hem weer ophaalt. Niet helemaal logisch is dat Sammy tijdens het kennismakingsbezoek nog niet weet wat een pleegvader is. Plaatsing in een pleeggezin wordt normaliter goed voorbereid bij een kind. Maar verder is het een vrij neutraal verhaal, geschreven vanuit het perspectief van Sammy, zonder spectaculaire gebeurtenissen. Daardoor biedt het goede aanknopingspunten om met een kind te praten over wonen in een pleeggezin, over de verschillen met thuis en over loyaliteit. Op de paginagrote met waterverf ingekleurde pentekeningen is veel te zien wat ook stof tot praten geeft. In de bijsluiter achterin staat informatie voor volwassenen over pleegzorg (gericht op België). Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044823936

Titel Sammy krijgt pleegouders
Auteur Kolet Janssen
Secundaire auteur Emy Geyskens ; Emilie Timmermans
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2015
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Kolet Janssen en Emy Geyskens ; illustraties: Emilie Timmermans. - Uitgave in samenwerking met Pleegzorg Vlaanderen
ISBN 9789044823936
PPN 384070094
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pleegkinderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Pleegkinderen