Goede manieren leer je zo
Boek

Goede manieren leer je zo alleen geschikt voor kinderen ... ([2015])/ Philippe Jalbert, vertaling [uit het Frans]: Catalina Steenkoop ; bewerking NL: Ingrid Koops

Praten met volle mond, netjes je beurt afwachten of scheetjes laten? Lees en kijk hoe je je moet gedragen. Met paginagrote grappige kleurenillustraties. Om over goede manieren te praten met kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

De Franse auteur en illustrator van jeugdboeken Philippe Jalbert is in zijn eigen land Frankrijk een stuk bekender dan hier. Wellicht brengt deze bijzonder fraaie uitgave met grote kleurenillustraties daar verandering in. Een 'handboek' om kinderen goede manieren en etiquette bij te brengen klinkt wellicht niet erg aanlokkelijk, maar aarzel niet en laat je verrassen door de verfrissende aanpak van Jalbert. De regels zijn weliswaar traditioneel, maar de speelse en bijzonder humoristische illustraties zijn dat zeer zeker niet. Zo zien we bij 'praat niet met volle mond' een klein haasje dat aan de uit zijn bek hangende slurf te zien blijkbaar net een olifant heeft opgegeten. Bij 'als je iets leent van een ander, geef het achteraf dan altijd terug', is een hard hollende haas afgebeeld met het schild van een schildloze schildpad die hem beteuterd nakijkt. De regels staan in een, soms heel lange, zin of in twee zinnen. Er is een groot, vrij dun lettertype gebruikt. Philippe Jalbert is er op glansrijke wijze in geslaagd een ogenschijnlijk saai onderwerp toegankelijk te maken. Zijn kleurrijke en vrolijke illustraties vol zwarte humor zijn een lust voor het oog en maken van het aanleren van goede manieren een feest. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244207

Titel Goede manieren leer je zo : alleen geschikt voor kinderen ...
Auteur Philippe Jalbert
Secundaire auteur Catalina Steenkoop ; Ingrid Koops
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2015]
Overige gegevens 90 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Le dictionnaire des bonnes manières. - Paris : Larousse
ISBN 9789059244207
PPN 394909135
Rubriekscode 499.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Etiquette; Kinderen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Etiquette