Ditjes & datjes dinosaurussen
Boek

Ditjes & datjes dinosaurussen ([2015])/ tekst: Harriet Blackford, tekeningen: Britta Teckentrup ; vertaling [uit het Engels]: Het Korenhofje

Wat zijn dinosaurussen? Met aandacht voor de soorten en de grootte. Bevat grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek over de tijd van de dinosaurussen. In zestien hoofdstukjes van telkens twee naast elkaar liggende bladzijden wordt er voor jonge kinderen een beeld geschetst van de prehistorische dieren. We lezen dat deze dieren miljoenen jaren geleden voorkwamen in alle soorten en maten, met horens, pantsers of veren, met grote bekken of gevaarlijke klauwen, op het land, in de zee of in de lucht. Tot slot wordt nog even ingegaan op waarom ze uitgestorven zijn en hoe we dit allemaal weten. De kleurrijke illustraties, gemaakt in een gemengde techniek, lopen door tot op de rand van de pagina's. De grootte van een dinosaurus wordt mooi visueel gemaakt door naast een dino een kind te tekenen of op elkaar gestapelde giraffen, een olifant, poes of vrachtwagen. De summiere informatieve tekst is groot gedrukt in letters zonder schreef. De hoofdstuktitels zijn vetgedrukt, evenals woorden als groot, enorm, reusachtig, enz. De tekst is niet zelf te lezen door eerste lezers vanwege de vele moeilijke benamingen van de dino's. Bevat inhoudsopgave. Mooie educatieve uitgave om samen te bekijken en te lezen met nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089418869 | 37 pagina's

Titel Ditjes & datjes dinosaurussen
Uniforme titel Ditjes & datjes Ditjes en datjes Ditjes en datjes dinosaurussen
Auteur Harriet Blackford
Instelling /Het Korenhofje
Secundaire auteur Britta Teckentrup
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2015]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Let's talk about dinosaurs. - London : Boxer Books Limited
ISBN 9789089418869
PPN 395144868
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen