Hoe werkt dat nou?
Boek

Hoe werkt dat nou? (2015)/ David Macaulay met Neil Ardley, vertaling [uit het Engels]: Jan Smit en Mandy van Zantwijk

Met hulp van grote gekleurde tekeningen wordt uitgelegd hoe allerlei apparaten en machines werken. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Recensie

Encyclopedisch kijk- en leesboek over toegepaste natuurkunde. Het eerste deel gaat over enkelvoudige apparaten, waaronder de hefboom, het wiel en de katrol. De schrijver laat zien hoe die mechanische onderdelen in alledaagse voorwerpen zitten, zoals een mixer en een fietsrem. De andere delen van het boek gaan over energie en transport, werken met golven en elektriciteit en automatisering. In deze tiende herziene druk (de eerste druk verscheen in 1988 onder de titel 'Over de werking van de kurketrekker en andere machines') is ook een deel opgenomen over de digitale wereld. De heldere en aansprekende, veelal schematische, kleurenillustraties laten duidelijk zien hoe alles werkt. Tussen de onderwerpen door loopt een grappig verhaal over een mammoet. Die mammoet duikt ook in de illustraties op allerlei plekken op. De taal is minder speels. De tekst komt formeel en afstandelijk over met veel lijdende vormen. Op de weinige plekken waar de schrijver de lezer direct aanspreekt, gebeurt dat met 'u'. Maar kinderen en volwassenen die over deze hobbel heenstappen en graag diep in een onderwerp duiken, hebben met dit boek een prachtig naslagwerk boordevol techniek. Inclusief verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000346905 | 400 pagina's

Titel Hoe werkt dat nou?
Auteur David Macaulay
Secundaire auteur Neil Ardley ; Jan Smit
Type materiaal Boek
Editie Tiende, herziene druk;
Uitgave Houten : Spectrum, 2015
Overige gegevens 400 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The way things work. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)1988 - Oorspronkelijke titel: Over de werking van de kurketrekker en andere machines. - Houten : Van Holkema & Warendorf, 1989
ISBN 9789000346905
PPN 391745417
Rubriekscode 640.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurkunde; Techniek
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Techniek