Paper towns
DVD

Paper towns ([2015])/ directed by Jake Schreier

Een 18-jarige jongen is verliefd op zijn buurmeisje, die er een avontuurlijke en nogal bizarre levensstijl op nahoudt. Als zij spoorloos verdwijnt, gaat hij haar zoeken.Quentin (18) is verliefd op Margo, die er een avontuurlijke en nogal bizarre levensstijl op nahoudt. Als zij spoorloos verdwijnt, gaat Quentin haar zoeken. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verfilming door Jake Schreier van het young adult-boek* (2008) van John Green met in de hoofdrollen Nat Wolff en het Britse topmodel-actrice Cara Delevingne. Het scenario is van Scott Neustadter en Michael H. Weber die ook 'The fault in our stars' bewerkten. De 18-jarige Quentin is vanaf zijn kindertijd verliefd op zijn buurmeisje Margo, die er een avontuurlijke en nogal bizarre levensstijl op nahoudt. Als zij kort voor het eindexamen spoorloos verdwijnt, gaat Quentin haar met zijn twee beste vrienden zoeken aan de hand van geheime boodschappen en aanwijzingen die Margo achterlaat. André Waardenburg (NRC 29-7-'15) is kritisch: 'Ondertussen wil het verhaal maar niet echt op gang komen en bevat het, gezien de status van auteur Green, teleurstellend veel saaie scènes.' Fabian Melchers (Telegraaf 30-7-'15) geeft 4 sterren en concludeert: 'Paper towns wordt daarmee een charmante roadmovie waarin de dromen en desillusies van de pubertijd centraal komen te staan. Iet wat braaf blijft het wel, maar belangrijker is dat dit komische en ontroerende drama volkomen eerlijk overkomt. Het label 'feelgood-film' wordt helemaal waargemaakt.' De film won drie Teen Choice Awards van Fox Television. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626069133

Titel Paper towns
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jake Schreier ; Nat Wolff ; Cara Delevingne ; John Green
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (109 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams, Justice Smith. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van John Green - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8712626069133
PPN 396184375
Thematrefwoord Zoektochten
Taal Engels