Mijn ouders zijn onhandelbaar
Boek

Mijn ouders zijn onhandelbaar ([2015])/ Pete Johnson, vertaling [uit het Engels]: Tracey Drost-Plegt

Met de gordijnen dicht is het reuze grappig dat de ouders van Louis leren hoe ze 'vet' moeten uitspreken. Maar als Louis wordt opgehaald van een schoolfeest, loopt het jeugdige gedrag van zijn vader volledig uit de hand. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Nadat de hippe baas van Louis' vader hen een bezoekje heeft gebracht, willen Louis' ouders steeds meer weten over het taalgebruik van Louis en zijn leeftijdgenoten. Argeloos geeft Louis hen de informatie die ze willen. Met de gordijnen dicht is het reuze grappig dat zijn ouders leren hoe ze 'vet' moeten uitspreken, maar als Louis wordt opgehaald van een schoolfeest, loopt het jeugdige gedrag van zijn vader volledig uit de hand. Intussen doet Louis ook nog mee aan een talentenshow en krijgt zijn beste vriendin Maddy een vriendje. Zie dan maar eens te blijven lachen. Dit in dagboekvorm vertelde verhaal is door de korte fragmenten, ruime bladspiegel en grote dosis humor zeer toegankelijk en aantrekkelijk voor liefhebbers van boeken als 'Het leven van een loser'. De ondertoon is prettig serieus. Louis ontwikkelt zich tot een waar cabaretier, maar ontdekt ook dat niet alles met een grap is op te lossen. En ouders zijn niet alleen lastig, je hebt ze ook nodig, en zij jou. Dát is pas echt cool. Eerder verscheen over het leven van Louis 'Ouders... zo voed je ze op'* (2014). Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002259159 | 214 pagina's

Titel Mijn ouders zijn onhandelbaar
Auteur Pete Johnson
Secundaire auteur Tracey Drost-Plegt
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2015]
Overige gegevens 214 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: Mijn ouders zijn onhandelbaar! - Vertaling van: My parents are out of control. - London : Yearling, (c)2014
ISBN 9789002259159
PPN 397094167
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Gezin ; Schoolleven
Taal Nederlands