Julie natuurlijk
Boek

Julie natuurlijk verrassend vegan en raw : Julie's lifestyle ([2015])/ tekst: Julie van den Kerchove, foto's: Heikki Verdurme

Veganistische recepten (zonder zuivel en eieren), de meeste volgens het raw foodsysteem waarbij groenten, fruit en noten nooit boven de 50gC worden verhit.

Aanwezigheid

Recensie

Julie van den Kerckhove was vaak moe en besloot anders te gaan eten, zonder gluten, geraffineerde suikers en zuivel. In Californië volgde zij een opleiding tot Rawfood chef. Ze begon een raw-vegan productlijn en werd bekend met het blog: Julie's lifestyle. Nu is er dit kookboek waarin alle recepten gluten- en zuivelvrij zijn, zonder vlees, vis, eieren of geraffineerde suikers, de meeste volgens het raw foodprincipe waarbij groenten, fruit en noten niet boven de 50gC worden verhit. Maar voor de wintermaanden zijn er wel enkele warme soeprecepten, salades van geroosterde groenten, broden enz. Recepten voor ontbijt, drankjes (smoothies), lichte maaltijden (warme en koude soepen), hoofdgerechten, hapjes en bijgerechten en desserts. Meestal voor 2 eters, soms 4-6. Met opgave van benodigd keukengerei en tips & tricks. Recepten vaak op drie pagina's. Gemist wordt meer informatie over de (bij)werking van chiazaad, macapoeder en vlozaad en het overschakelen naar een raw fooddieet. Enthousiaste stijl, geïllustreerd met aantrekkelijke foto's. Alfabetische ingrediëntenlijst. Lekkere recepten die soms wel tijd vragen.

Specificaties

Nederlands | 9789401426824 | 191 pagina's

Titel Julie natuurlijk : verrassend vegan en raw : Julie's lifestyle
Auteur Julie Van den Kerchove
Secundaire auteur Heikki Verdurme
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2015]
Overige gegevens 191 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789401426824
PPN 395934281
Rubriekscode 629.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Veganistische kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Veganistische kookboeken