Vrije tijd
Boek

Vrije tijd ([2014])/ auteurs: Martijn Baalman, Lotte Minnema en Anja Valk

Lesboek met cd voor beginnende sprekers van het Nederlands, met oefeningen aan de hand van foto's en luisterteksten. Bedoeld voor vrijwilligers die anderstaligen - ook analfabeten - daarbij ondersteunen.

Aanwezigheid

Recensie

Module Vrije tijd is de vijfde module van de vijftiendelige methode Spreektaal 2 voor beginnende sprekers van het Nederlands. De methode is gericht op spreek- en luistervaardigheid en is vooral bedoeld voor vrijwilligers die anderstaligen ondersteunen bij het leren van Nederlands (niveau A1-A2). Deze module, met bijgevoegde cd, bestaat uit een viertal thema's rondom vrije tijd: naar het stadion, werk zoeken, naar het museum, filmpjes op YouTube bekijken. Aan de hand van luisterfragmenten en beeldmateriaal kan de spreekvaardigheid geoefend worden. Er is een praktijkopdracht en een hoofdstuk met standaard woordjes en zinnetjes. Hoofdstuk 7 is een uitgebreide begeleidershandleiding, zodat ook de minder ervaren vrijwilliger goed aan de slag kan. Er wordt bijvoorbeeld in uitgelegd wat goede feedback is. Een mooi initiatief om de vele vrijwilligers adequaat te ondersteunen. De methode is ook geschikt voor analfabeten.

Specificaties

Nederlands | 9789055171767 | 59 pagina's

Titel Vrije tijd
Auteur Martijn Baalman
Instelling /Het begint met Taal, Utrecht ; /Vrije Universiteit, Amsterdam. Afdeling Nederlands Tweede Taal
Secundaire auteur Lotte Minnema ; Anja Valk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : NCB, [2014]
Overige gegevens 59 pagina's - illustraties - 30 cm - 1 audio-cd
Annotatie Uitgave in samenwerking met 'Het Begint met Taal' en de Vrije Universiteit Amsterdam, Nederlands Tweede Taal (VU-NT2)
ISBN 9789055171767
PPN 391018884
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

SpreekTaal 2
Boek

SpreekTaal 2 voor beginnende sprekers van het Nederlands (niveau A1-A2) ([2014])

vol. module 5
Uitgeleend