Het vurige kuikentje
Boek

Het vurige kuikentje ([2015])/ Christelle Huet-Gomez & Michaël Derullieux

Een kip broedt een gevonden ei uit. Volgens de haan is het geen kuiken, maar de kip blijft volhouden en noemt haar kuiken Kussentje. Het duurt lang voordat iedereen accepteert wat voor dier Kussentje is. Prentenboek met kleurrijke waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een kleine kip vindt een ei en broedt dat uit. Het broedsel wordt door de haan onmiddellijk herkend als wat anders dan kuiken, maar de door sterke moedergevoelens overmeesterde kloek wil daar niets van weten. Zij noemt haar kind Kussentje en behandelt het diertje zoals haar andere kuikens, ook al loopt dat telkens mis. Als het kleine draakje (want dat is het) vervolgens met zijn hete adem de haan bijna roostert is diens geduld op en wordt Kussentje weggestuurd. Na een tijd komt het draakje een vos tegen die hem wijsmaakt dat hij een vos is en hem inzet om de kippen te pakken te nemen. Maar zijn spel is snel uit. Grappig en adequaat verteld, maar niet bijster origineel verhaal, dat nog wel een onverwachte wending krijgt als zowel de vos als de kip het draakje als de hunne claimen, waarna de inmiddels zeer geïrriteerde haan Kussentje op de feiten drukt. De kleurrijke waterverfillustraties zijn enerzijds nogal gestileerd, maar anderzijds zeer sprekend; doordat de gezichtsuitdrukkingen van de personages veelzeggend zijn weergegeven komen de gevoelens van de verschillende karakters goed uit de verf. Aardig verhaal dat een variatie is op een bekend en succesvol thema. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826456

Titel Het vurige kuikentje
Auteur Christelle Huet-Gomez
Secundaire auteur Michaël Derullieux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: tekst: Christelle Huet-Gomez/illustraties: Michaël Derullieux - Vertaling van: Le poussin qui crachait du feu. - Namen : Éditions Mijade, (c)2015
ISBN 9789044826456
PPN 395512360
Thematrefwoord Identiteit
Taal Nederlands