Emiel is een held
Boek

Emiel is een held ([2015])/ Astrid Lindgren, vertaald [uit het Zweeds] door Rita Törnqvist-Verschuur ; met tekeningen van Philip Hopman ; redactie: Dominique Riaskoff

Emiel haalt de ene streek na de andere uit. Dit tot ergernis van zijn disciplinaire vader en het melkmeisje, maar tot vertedering van zijn moeder. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Met vaart en humor geschreven verhaal over het Zweeds jongetje Emiel dat altijd pech heeft als hij met goede bedoelingen iets onderneemt. Daardoor staat hij bekend als ondeugend en streken uithalend en hij brengt heel wat straftijd door in het timmerschuurtje. Het verhaal speelt aan het einde van de vorige eeuw op een afgelegen Zweedse boerderij en typeert heel goed het leven van die tijd. Geestige zwart-witte pentekeningen van Philip Hopman. De verhalen lenen zich goed tot voorlezen, zelfs aan iets jongere kinderen. Verhalende schrijfstijl met gevoel voor (beschouwende) humor. Lange samengestelde zinnen; het taalgebruik is enigszins oubollig. Met nieuwe, vrolijke omslagillustratie. Eerder verschenen als 'Michiel zet zijn beste beentje voor'. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021674629 | 133 pagina's

Titel Emiel is een held
Auteur Astrid Lindgren
Secundaire auteur Rita Törnqvist-Verschuur ; Philip Hopman ; Dominique Riaskoff
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2015]
Overige gegevens 133 pagina's - zwart-wit tekeningen - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Än lever Emil i Lönneberga - Oorspronkelijke titel: Michiel zet z'n beste beentje voor. - 1971
ISBN 9789021674629
PPN 391897713
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Zweden ; Boerderijen ; Dorpsleven ; Kattenkwaad
Taal Nederlands