Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vet oud! Legendarisch
Boek

Vet oud! Legendarisch bekende en onbekende mythen, sagen en legenden voor jongeren in 25 verhalen ([2015])/ Richard Zuiderveld, Aant-Jelle Soepboer, illustraties en omslagbeeld: Richard van de Pol

Vecht mee met Sint-Joris tegen een monsterlijke draak. Of ga op zoek naar het monster van Loch Ness. 25 mythen en legenden worden naverteld, vanaf de prehistorie tot het einde van de wereld. Met informatie over de geschiedenis en kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het oude Egypte probeert Geb het graf van zijn vader te openen om het goud, waar hij denkt recht op te hebben, op te graven. Ineens wordt hij omringd door levende doden en weet hij niet hoe snel hij weg moet komen. Een sultan ontdekt dat zijn vrouw hem ontrouw is, dus elke vrouw die een nacht bij hem verblijft, doodt hij. Maar dan komt Scheherazade die hem duizend en één nacht lang weet te boeien met spannende verhalen. Dit boek bevat 25 verhalen waarin magie en goden een rol spelen. Meestal bekende mythen of sagen die naverteld zijn in prettig leesbaar Nederlands. Verhalen uit de Griekse mythologie, over koning Arthur, over vampiers maar ook over het einde van de wereld. De verhalen, die op een achtergrond van lijntjespapier staan, zijn opgenomen in chronologische volgorde. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door uitleg over de historische periode die in een mythe of sage wordt belicht. In speciale kaders wordt extra informatie gegeven. Helaas is het taalgebruik hierin soms wat moeilijk. Verder zit het boek goed in elkaar en is het leuk en divers geïllustreerd. In dezelfde opzet verschenen uitgaven over de geschiedenis van Nederland en Europa'*. Aanbevolen als verlevendiging van de geschiedenisles in het voortgezet onderwijs. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045210025 | 207 pagina's

Titel Vet oud! Legendarisch : bekende en onbekende mythen, sagen en legenden voor jongeren in 25 verhalen
Auteur Richard Zuiderveld
Secundaire auteur Aant-Jelle Soepboer ; Richard van de Pol
Type materiaal Boek
Uitgave [Uithoorn] : Karakter Uitgevers B.V., [2015]
Overige gegevens 207 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789045210025
PPN 391131338
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Mythen