Coriolanus
DVD

Coriolanus ([2015])/ directed by Ralph Fiennes

Na de opstand van de Romeinse generaal Coriolanus tegen Rome wordt hij uit de stad verbannen. In ballingschap sluit hij een pact met zijn vijand Tullus Aufidius om wraak te nemen op Rome.

Recensie

Regiedebuut uit 2011 van acteur Ralph Fiennes (Harry Potter; Schindler's list), die ook de titelrol speelt, naast onder meer Vanessa Redgrave, Gerard Butler, Brian Cox en Jessica Chastain. Het verhaal is gebaseerd op de tragedie die Shakespeare rond 1608 schreef over Gaius Marcius Coriolanus, een Romeinse staatsman, militair en held die leefde rond 500 v.Chr. Het is niet zeker of hij een historische figuur is of alleen een legende. De handeling is verplaatst naar een naamloze, moderne stad (Belgrado), de soldaten hebben moderne wapens. Coriolanus is een gevreesde Romeinse generaal, die het volk minacht. Wanneer hij wordt verbannen uit de stad sluit hij een pact met zijn gezworen vijand Tullus Aufidius (Butler). Zijn ambitieuze moeder speelt een belangrijke rol in de tragische afloop. Owen Van Spall (eyeforfilm.co.uk) geeft 3 1/2 ster: 'this film has real strengths and the modern trappings do ultimately end up aiding rather than obscuring Fiennes's adaption of this study of power, war and authority. The script adaptation by writer John Logan is refreshingly stripped right down, which helps keep the pacing tight, and a clutch of strong actors carry the dialogue naturalistically (...)'. Genomineerd voor een Bafta en voor een Gouden beer op het Filmfestival van Berlijn.

Specificaties

Engels | 8711983102262

Titel Coriolanus
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ralph Fiennes ; Gerard Butler ; William Shakespeare
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (123 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Lubna Azabal, Ashraf Barhom. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare - Videoversie van de film: Groot-Brittannië, 2011
ISBN 8711983102262
PPN 39702679X
Genre historische roman - thriller
Thematrefwoord Coriolanus, Cn. Marcius
Taal Engels