Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?
Boek

Hoeveel nachtjes tot Kerstmis? ([2015])/ Mark Sperring, illustraties Sébastien Braun ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Mariella Manfré

Beertje Pip kan niet wachten tot het Kerstmis is! Elke ochtend maakt hij zijn vader wakker omdat hij denkt dat het nu echt zover is. Maar er moet nog van alles worden voorbereid. Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het kleine beertje Pip denkt iedere ochtend dat het Kerstmis is. Papa Brom vertelt hem dat het nog vier nachtjes slapen is, en dan nog drie... Intussen is er genoeg te doen: de kerstboom moet worden opgetuigd, de kerstkaarten verstuurd, de cadeautjes ingepakt, sneeuwpoppen gemaakt en dan nóg zijn ze niet klaar. Gelukkig duurt het nog één nachtje! Dit sfeervolle, winterse prentenboek doet denken aan de boeken over het andere berenduo: Grote Beer en Kleine Beer. Het verhaal en de prenten zijn even lief, warm en toegankelijk. Illustrator Braun weet goed het verschil tussen de kou en donkerte buiten en de warmte en het licht binnen te vangen in zijn kleurgebruik. Panoramatekeningen, prenten van één pagina en losse illustraties tussen de teksten door wisselen elkaar af. Ook met lettergrootte en -type is gevarieerd. De wending richting het slot geeft het verhaal net wat extra's en is door Braun in zwarte pagina's met slechts twee oplichtende oogjes nog even als verrassing gehouden. Over Kleine Pip en Papa Brown verschenen ook 'Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag?' en 'Ik hou van jou, Papa Brom'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051164671

Titel Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?
Auteur Mark Sperring
Secundaire auteur Mariella Manfré ; Sebastien Braun
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: How many sleeps til Christmas? - London : Penguin Books Ltd., (c)2013
ISBN 9789051164671
PPN 39382084X
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Vaders ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands