Hush, hush
Boek

Hush, hush (2015)/ Becca Fitzpatrick, vertaald door Elsbeth Witt

Als Nora (ca. 16, ik-figuur) een nieuwe partner krijgt bij biologie, overkomen haar de vreemdste dingen en heeft ze steeds het gevoel dat ze gevolgd wordt. Komt dat allemaal door die nieuwe klasgenoot, die aantrekkelijke Patch? Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Bijzonder spannende jongerenroman over engelen en de duistere aantrekkingskracht tussen Nora (ca. 16, ik-figuur) en de mysterieuze Patch. Wanneer Patch verschijnt, wordt Nora's leventje opeens wel erg spannend. Ze heeft plotseling vreemde gewaarwordingen en ook al wil ze het voor zichzelf niet toegeven, die Patch is toch erg aantrekkelijk. Ondanks dat dit verhaal enkele stereotiepe kenmerken van het griezelgenre bevat (jong meisje dat in een afgelegen huis woont en vaak alleen thuis is), weet de auteur er een originele draai aan te geven. Bovendien weet ze de spanning tussen Nora en Patch heel goed te beschrijven, zodat het af en toe zindert. Je moet als lezer mee willen gaan in het verhaal over de gevallen engelen, maar als je dat doet, lees je het in een ruk uit. De roman is in de media met goede kritieken ontvangen en de auteur wordt wel vergeleken met Stephenie Meyer, auteur van de serie 'Twilight'. Het verhaal sluit naadloos aan op populaire Amerikaanse tv-series over bovennatuurlijke verschijnselen. Eerder verschenen onder de titel 'Drift'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048829002 | 349 pagina's

Titel Hush, hush
Auteur Becca Fitzpatrick
Secundaire auteur Elsbeth Witt
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Moon, 2015
Overige gegevens 349 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Rugnummer I - Vertaling van: Hush, hush. - New York : Simon & Schuster, (c)2009 - Oorspronkelijke titel: Drift. - Vianen : The House of Books, (c)2010
ISBN 9789048829002
PPN 394144449
Genre science-fiction
Thematrefwoord Verliefdheid ; Paranormale verschijnselen
Taal Nederlands