Voor de ogen van een kind
Boek

Voor de ogen van een kind (2015)/ Mary Higgins Clark, vertaling [uit het Engels]: Pon Ruiter

Tegen de achtergrond van een discussie over de doodstraf worden het zoontje en de vriendin van een uitgever ontvoerd en met de dood bedreigd.

Aanwezigheid

Recensie

In Connecticut zal binnen enkele dagen de negentienjarige Ronald Thompson wegens moord terechtgesteld gaan worden met elektrische stoel. In de media houden voor- en tegenstanders van de doodstraf heftige discussies, waarbij Stephen Peterson, eigenaar van een weekblad, de partij van de voorstanders vertegenwoordigt en schrijfster Sharon Martin de tegenpartij. Privé zijn ze onbedoeld in een romance verwikkeld geraakt en aarzelen om de volgende stap in hun relatie te zetten. De spanning loopt hoog op als Sharon en Stephens zoon worden ontvoerd en de tijd dringt om de executie van Ronald Thompson te voorkomen. Het verhaal bestaat uit vele korte hoofdstukken waarin steeds een nieuw personage wordt geïntroduceerd. Door de systematische opbouw is de verhaallijn goed te volgen. De setting met typemachines, telefooncellen en overvallers die met rolletjes leukoplast, verbandgaas en touw de slachtoffers vast binden komt gedateerd over (de oorspronkelijke uitgave is uit 1978). Voor wie de gedateerdheid geen probleem is een ontspannende thriller. De Amerikaanse auteur schrijft vlot.

Specificaties

Nederlands | 9789401603331 | 264 pagina's

Titel Voor de ogen van een kind
Auteur Mary Higgins Clark
Secundaire auteur Pon Ruiter
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2015
Overige gegevens 264 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: A stranger is watching. - New York : Pocket Books, (c)1978 - Oorspronkelijke titel: Verbinding verbroken. - Amsterdam : Elsevier, 1978
ISBN 9789401603331
PPN 397184875
Genre thriller
Taal Nederlands