Niet te verteren
Boek

Niet te verteren een gezonder kind in 7 stappen (2015)/ Cors van den Berg, redactie: Niels van de Put ; eindredactie: Henri Kunne

Welke ongewenste stoffen krijgen we via voeding binnen? Wat zijn de oorzaken daarvan en wat kunnen de gevolgen zijn? Met tal van tips om weer gezond te gaan eten.

Aanwezigheid

Recensie

Het boek richt zich tot ouders van kinderen in diverse levensfasen en is een aanklacht tegen het aangeboden voedingsmiddelenassortiment in de supermarkt, maar ook tegen het beleid van voedingsindustrie en overheid (en organen als Voedingscentrum, Voedingsraad), dat welvaartsziekten in de hand werkt, mede door onjuiste en ondoorzichtige informatie. De auteur (journalist, geen voedingsdeskundige) uit hierop messcherpe kritiek, door te analyseren welke slechte stoffen in diverse voedingsmiddelen zitten en welke gevolgen dit kan hebben voor de gezondheid, met als contrast: de gezonde varianten. Zeer brede achtergrond- en omlijstende informatie onderbouwen zijn conclusie dat het de hoogste tijd is terug te keren naar een 'natuurlijk' voedingspatroon met biologische producten. Hij wil de consument aanzetten tot bewust en kritisch kiezen van voedsel en dit aanbieden volgens een duidelijk uitgewerkt en praktisch goed haalbaar '7-stappenplan'. De aldus goed gefundeerd uitgewerkte inhoud wordt afgerond door een hoofdstuk met zeven redelijk goed uitvoerbare recepten: origineel en smakelijk. Met bronnen waarop de informatie in het boek is gebaseerd en begrippenlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789491197383 | 280 pagina's

Titel Niet te verteren : een gezonder kind in 7 stappen
Auteur Cors van den Berg
Secundaire auteur Niels van de Put ; Henri Kunne
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Harderwijk] : Apples & Oranges Publishing, 2015
Overige gegevens 280 pagina's - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Apples & Oranges in samenwerking met The Cooking Resolution B.V. Amsterdam
ISBN 9789491197383
PPN 396565328
Rubriekscode 628.44
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsleer; Kinderen ; Voedingsmiddelenindustrie; Kritiek
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsleer