Reinventing organizations
Boek

Reinventing organizations de Nederlandse editie ([2015])/ Frederic Laloux, vertaling [uit het Engels]: David Grabijn

Theoretische en praktische handleiding om organisaties om te vormen tot het nieuwe ontwerp van 'cyane' organisaties: authentieke en integrale organisaties met een hoge mate van zelfontplooiing.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse editie van de internationale bestseller die wereldwijd een omslag in het denken over organisaties teweegbracht. De auteur, consultant die organisaties adviseert over een fundamenteel andere managementaanpak, kantelt het oude beeld van bedrijven naar een nieuw model voor organisatie en leiderschap. Hij spreekt dan van cyane organisaties (authetiek/integraal) die naar analogie van Maslows hiërachie van behoeften het hoogste stadium van 'zelfontplooiing' (willen) bereiken. Daarbij richt hij zich na een historisch ontwikkelingsperspectief op de structuren, praktijken en culturen van cyane organisaties met veel aandacht voor human resources, dagelijks leven en organisatorische processen. Dit boek, verrijkt met tal van Nederlandse praktijkvoorbeelden en getuigenissen, schetst een nieuw tijdperk in organisatiedenken. Deze theoretische en praktische handleiding vormt verplichte kost voor managers op elk organisatieniveau. Sterk aanbevolen.

Specificaties

Nederlands | 9789082347708 | 389 pagina's

Titel Reinventing organizations : de Nederlandse editie
Auteur Frederic Laloux
Secundaire auteur David Grabijn
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : LannooCampus, [2015] - Haarzuilens : Het Eerste Huis
Overige gegevens 389 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Reinventing organizations : a guide to creating organizations inspired by the next stage of human consciousness. - Nelson Parker, 2014
ISBN 9789082347708
PPN 397024266
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling