Wolfje wil niet delen
Boek

Wolfje wil niet delen ([2015])/ [tekst] Orianne Lallemand, [illustraties] Eléonore Thuillier ; Nederlandse bewerking [uit het Frans]: Sabine Wauters

Wolfje kan niet wachten tot zijn nichtje Luna komt spelen. Maar als ze er is, wil hij zijn speelgoed niet delen. Wolfje gaat alleen verder, maar dan verveelt hij zich al gauw. Vierkant prentenboek met felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Wolfje kan bijna niet wachten tot zijn nichtje Luna bij hem komt spelen. Maar als Luna met zijn puzzel wil spelen en zijn viltstiften wil gebruiken vindt Wolfje het niet meer leuk. Hij gaat alleen naar buiten, maar daar verveelt hij zich al snel. Hij komt tot inkeer, gaat met Luna spelen en troost haar zelfs heel lief als ze huilt na een valpartij. Mooi, verzorgd, stevig peuterboek met afgeronde hoeken, gewatteerd omslag en sterke, opvallend glanzende geplastificeerde bladzijden. De korte tekst op elke linkerpagina, geschikt om voor te lezen, vormt een goede eenheid met de kleurrijke, vriendelijke illustraties op elke rechterpagina, vol met grappige details. Samen (leren) spelen en delen is een herkenbaar thema voor ouders/opvoeders van peuters en kleuters. Over Wolfje verschenen diverse prentenboeken in verschillende uitvoeringen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782370010742

Titel Wolfje wil niet delen
Auteur Orianne Lallemand
Secundaire auteur Éléonore Thuillier ; Sabine Wauters
Type materiaal Boek
Uitgave [Grand Duché de Luxembourg] : Auzou Benelux, [2015]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaling van: P'tit Loup ne veut pas partager. - Paris : Editions Auzou, (c)2014
ISBN 9782370010742
PPN 39602856X
Thematrefwoord Spelen ; Delen
Taal Nederlands