Ties is dol op vies
Boek

Ties is dol op vies ([2015])/ tekst Beth Bracken, illustraties Richard Watson ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Aapje Ties laat boeren en winden en peutert in zijn neus. Maar dan bedenken zijn ouders een verrassend plan om hem hier iets aan te doen. Prentenboek met grappige tekeningen in kleur om over manieren te praten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aapje Ties laat boeren en winden, peutert in zijn neus en praat met volle mond. Handen wassen en dankjewel zeggen is er ook al niet bij. Geen probleem voor Ties, want hij is dol op vies. Ten einde raad bedenken de ouders een strijdplan om Ties een poepie te laten ruiken. Op een avond, tijdens het eten, worden de rollen omgedraaid. Ties kijkt er behoorlijk raar van op als zijn vader aan tafel gaat boeren, moeder winden laat en baby Jetje ongegeneerd in haar neus zit te peuteren. Als vader zelfs met zijn handen gaat eten, worden de ogen van Ties geopend en belooft hij zich netter te gedragen. Vanaf nu gaat het goed, althans meestal. Bijna vierkant prentenboek over manieren waarbij de summiere tekst in quasi handschriftletter is gedrukt. De vieze geluiden (burp!, prrrrt!) zijn los in de illustraties gedrukt. De niet gedetailleerde, karikaturale tekeningen zijn komisch. De gezichten worden vaak pontificaal in beeld gebracht. De gevoelens zijn er duidelijk van af te lezen. Geestig prentenboek om met kleuters over manieren te praten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021112

Titel Ties is dol op vies
Auteur Beth Bracken
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Richard Watson
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Terrible, awful, horrible manners! - Mankato, MN : Picture Window Books, (c)2012
ISBN 9789462021112
PPN 397081049
Rubriekscode 499.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Etiquette; Kinderen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Etiquette