Een jaar met de mus
Boek

Een jaar met de mus ([2015])/ Thomas Müller

De mussen hebben een nest gemaakt onder de dakpannen van een huis. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties waarin deze vogels een jaar lang worden gevolgd. Met weetjes. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Al vroeg in het jaar laat de mannetjesmus aan de vrouwtjes zien dat hij een plek heeft gevonden voor een nestje. Maar de spreeuw die sterker is, jaagt hem weg. Een nieuwe plek wordt gevonden, ditmaal onder de dakpannen. Een mussenvrouwtje is hier blij mee en het mussenpaar bouwt samen aan het nestje. In de lente liggen er eitjes in het nest en al snel volgen de jonge musjes. Het mussenpaar heeft het nu heel druk en vliegt af en aan. Als de musjes zijn uitgevlogen, wordt de lezer meegenomen naar het leven van de mus in de zomer, de herfst en tot slot de winter. Aan het eind wordt in een kleinere letter een aantal mussensoorten toegelicht. Prentenboek met een kleurenillustratie over dubbele bladzijden. In een rustig deel van de illustratie is een tekstblok opgenomen. De fraaie, vrij natuurgetrouwe, tekeningen vullen de tekst goed aan. De tekst geeft goede informatie, maar is soms wat gedragen en loopt niet altijd even soepel. Hier en daar zal er tijdens het voorlezen ook iets moeten worden uitgelegd. Onder de noemer 'Een jaar met...' verschenen soortgelijke uitgaven over verschillende vogels, zoals de zwaluw (2014)* en de ooievaar**. Informatief boek over mussen voor kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044825466

Titel Een jaar met de mus
Auteur Thomas Müller
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 26 cm
Annotatie Vertaling uit het Duits. - Colofon vermeldt: tekst en illustraties: Thomas Müller - Vertaling van: Ein Jahr mit den Spatzen. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, (c)2013
ISBN 9789044825466
PPN 394910141
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huismussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Mussen