Een jaar met de ooievaar
Boek

Een jaar met de ooievaar ([2015])/ Thomas Müller

De ooievaars hebben een nest gemaakt op het dak van een boerderij. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties waarin deze (trek)vogels een jaar lang worden gevolgd. Met weetjes. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Begin april komt een ooievaarspaartje terug uit Afrika en neemt het oude nest op een schuur van een boerderij weer in. Al gauw broedt het vrouwtje drie eieren uit. Dertig dagen later komen er jonge ooievaars uit. Er breekt dan een drukke tijd aan voor het ouderpaar. Na zestig dagen in het nest kunnen de jongen vliegen en gaan ze de buurt verkennen. Midden augustus trekken alle ooievaars weer richting Afrika. De jongen zullen daar nog vier jaar blijven voordat ze weer naar Europa vliegen. Mooi, oblong prentenboek met fraaie natuurgetrouwe gekleurde tekeningen, telkens over een dubbele bladzijde en soms vanuit vogelperspectief. Met gemiddeld vijf regels per bladzijde wordt relevante informatie gegeven over de levensloop van ooievaars. Paargedrag, broeden op het nest, het voeden van de jongen, vliegen hoog in de lucht... het wordt op de afbeeldingen heel sfeervol weergegeven. Achterin staan in een kleine letter extra weetjes over de verschillende ooievaars en de aan hen verwante reigers en kraanvogels. Het taalgebruik is niet altijd even goed op de doelgroep afgestemd. Onder de noemer 'Een jaar met...' verschenen soortgelijke uitgaven over verschillende vogels, zoals de zwaluw (2014)* en de mus**. Voor kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044825459

Titel Een jaar met de ooievaar
Auteur Thomas Müller
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 26 cm
Annotatie Vertaling uit het Duits. - Colofon vermeldt: tekst en illustraties: Thomas Müller - Vertaling van: Ein Jahr mit den Störchen. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, (c)2015
ISBN 9789044825459
PPN 394910133
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ooievaars
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Ooievaars