Bij de redders op zee
Boek

Bij de redders op zee ([2015])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer

Wat zijn de taken van redders op zee? Met aandacht voor onder meer een reddingsactie met een helikopter. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de subserie 'Stoere beroepen'* van de makkelijk lezen serie 'Lees mij!' heeft dit boek als onderwerp redders op zee. In dertien hoofdstukjes van een dubbele bladzijde wordt bij grote kleurenfoto's in vrij begrijpelijke taal verteld wat deze redders zoal doen. Zo is bijvoorbeeld te zien welke voertuigen en attributen de redders gebruiken bij ook risicovolle reddingsacties. De bladspiegel kenmerkt zich door grote kleurenfoto's, korte teksten in grote letters en een kleurrijke opmaak. De tekst is gemakkelijk leesbaar, waarbij enkele moeilijke woorden vetgedrukt zijn. Deze zijn opgenomen in de verklarende woordenlijst achterin. Er worden regelmatig koppeltekens gebruikt bij samengestelde woorden als reddings-boten om het lezen te vergemakkelijken. Behalve een woordenlijst zijn aanwezig een register en verwijzingen naar enkele boeken en websites. Aan de illustraties van o.a. voertuigen is af en toe te zien dat het boek is vertaald uit het Engels. Deze uitgave zal qua onderwerp zeker ook jongens aanspreken. Deze uitgave met een aantrekkelijk omslag kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462021082 | 32 pagina's

Titel Bij de redders op zee
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rescue at sea. - London : Raintree Publishers, (c)2012. - (Heroic jobs series)
ISBN 9789462021082
PPN 396850766
Rubriekscode 658.37
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reddingswezen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Reddingswezen

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Stoere beroepen
Boek

Stoere beroepen (2015-...)

vol.
Uitgeleend