Extraordinary people
Boek

Extraordinary people (2014)/ Peter May

Forensisch wetenschapper gaat weddenschap aan dat hij het mysterie van een tien jaar geleden verdwenen professor kan oplossen.

Aanwezigheid

Recensie

De in Frankrijk wonende Schotse bioloog en forensisch wetenschapper Enzo Macleod neemt een weddenschap aan dat hij een van de onopgeloste misdrijven die een vriend in een boek beschrijft, kan oplossen. Hij gaat op onderzoek uit in de zaak Gaillard, een vooraanstaand wetenschapper die tien jaar tevoren spoorloos verdween. Hij slaagt erin zijn schedel te vinden, het bewijs dat hij vermoord is, maar moet dan nog de rest van het geraamte vinden en de moordenaar(s). Het is een boeiend en spannend verhaal, dat de lezer meeneemt op tochten van en naar Parijs en naar allerlei andere plaatsen in Frankrijk, een zoektocht naar aanleiding van cryptische aanwijzingen die bij de schedel gevonden werden. De hoofdpersoon is een overtuigend karakter, met zwakheden, eigenwijs en doortastend, maar ook met zorgen om een dochter die hij in zijn eentje heeft opgevoed. De diverse personages dragen bij aan een specifiek Franse sfeer. Het verhaal heeft een ingenieus en overtuigend plot met een verrassende ontknoping. Enige breedsprakigheid vergeeft men de schrijver graag. De serie 'The Enzo Files' bestaat tot nu toe uit vijf delen; Extraordinary people, The Critic, Blacklight Blue, Freeze Frame en Blowback*.

Specificaties

Engels | 9781782062080 | 437 pagina's

Titel Extraordinary people
Auteur Peter May
Type materiaal Boek
Uitgave London : Quercus, 2014
Overige gegevens 437 pagina's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: An Enzo Macleod Investigation - Oorspronkelijke uitgave: Scottsdale, Arizona : Poisoned Pen Press, (c)2006
ISBN 9781782062080
PPN 396817785
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

The Enzo Files
Boek

The Enzo Files (2015-...)

vol. [bk. 1]
Uitgeleend
Peter May