GrrroentoSAURUS
Boek

GrrroentoSAURUS de dino die het liefst worteltjes eet! (2015)/ met tekst van Smriti Prasadam-Halls, geïllustreerd door Katherina Manolessou ; vertaling [uit het Engels] Imme Dros

T-rex Boo houdt van groente en fruit en niet van vlees. De andere T-rexen vinden hem maar raar, dus gaat Boo op zoek naar herbivoren. Maar daar hoort hij ook niet bij... Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De T-rex Boo wordt door alle andere T-rexen gepest omdat hij geen vlees eet maar wortelcake. Bovendien is hij gek op alle andere soorten groente en fruit. De andere T-rexen proberen hem te overtuigen dat hij voortaan kluif, bot en bout moet eten, want dan pas hoor je erbij. Daarom besluit Boo zich aan te sluiten bij de herbivoren, maar ook daar valt hij uit de toon. De T-rexen missen Boo en willen het weer goed maken. Boo komt net op tijd terug om ze van een groot gevaar te redden. Prentenboek met grappige, vrolijk gekleurde dinosaurussen, getekend zonder omlijning en in bijzondere kleurencombinaties zoals rood-oranje-paars, bruin-oranje-blauw en paars met roze herbivoren. Imme Dros maakte van de rijmende tekst juweeltjes van humor. Voor de voorlezers wordt het een feest om kinderen te betrekken bij dit aparte dinosaurusverhaal, want waar de stem wat krachtiger moet klinken, is de tekst dik gedrukt dus lekker brullen en stampen! Vegetariërs zullen extra genieten vanwege alle groente- en fruitsoorten die worden aangeprezen. Ook het onderwerp pesten en er niet bij horen wordt op een originele manier verwoord en verbeeld. Leuk prentenboek met aantrekkelijk, vrolijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025868840

Titel GrrroentoSAURUS : de dino die het liefst worteltjes eet!
Uniforme titel Grrroento SAURUS
Auteur Smriti Prasadam-Halls
Secundaire auteur Katherina Manolessou ; Imme Dros
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2015
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: T-veg. - London : Frances Lincoln Children's Books, (c)2015
ISBN 9789025868840
PPN 394063554
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Eten ; Jezelf zijn ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands