Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Maria krijgt een kindje
Boek

Maria krijgt een kindje ([2015])/ Mieke van Hooft & Lonneke Leever

Kennismaking met het klassieke kerstverhaal, dat op rijm wordt verteld. Prentenboek met afbeeldingen van kleurrijke kartonknutsels. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het kerstverhaal - wie kent het niet? In deze (bijna) vierkante uitgave wordt het kerstverhaal op rijm verteld: de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem, het zoeken naar een slaapplaats, de geboorte van Jezus in een stal, het bezoek van de herders en koningen. Vierregelige blokjes tekst, op rijm en in een passend (voorlees)metrum, begeleiden de prachtige prenten over een dubbele pagina, waarin 'de wereld van toen' herschapen is in knip- en plakwerk van hoog niveau! De knutsels van o.a. karton en papier in frisse kleuren zijn soms neergezet vanuit een verrassend perspectief. Ze doen soms driedimensionaal aan, doordat ze gekruld zijn of gevouwen. Hier en daar zijn ze aangevuld met een kleine toevoeging in kleurenpotlood. Dit alles is een prachtige combinatie van techniek, verhaal en emotie. Prentenboek dat uitnodigt om (voor) te lezen, te bekijken en om zelf met papier en schaar aan het werk te gaan. Waardevolle, mooie uitgave die het wereldberoemde kerstverhaal 'anders' laat zien en waar 'de liefde en de vrede' in woord en beeld zichtbaar en invoelbaar is. Voor kinderen van alle gezindten vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826494

Titel Maria krijgt een kindje
Auteur Mieke van Hooft
Secundaire auteur Lonneke Leever
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Mieke van Hooft (tekst) & Lonneke Leever (illustraties). - Gebaseerd op Kerstverhaal van Mieke van Hooft en Tineke Meirink
ISBN 9789044826494
PPN 397132298
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen