Jurassic WorldTM
Boek

Jurassic WorldTM tover de dino's uit de film met dit boek tot leven ([2015])/ Caroline Rowlands, vertaling [uit het Engels]: Irene Paridaans ; hoofdredacteur: Alexandra Koken

Reis door de Gyrobolvallei en ontdek de wetenschap achter de dinosaurussen in het themapark Jurassic World. Via de bijbehorende app kun je vijf dino's tot leven wekken en zelfs levensgroot maken. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Deze fraai geïllustreerde en stevige uitgave pretendeert een gids te zijn voor een bezoek aan het (fictieve) natuurpark Jurassic World en is een bijproduct van de film met deze titel. Het boek in oblong formaat bevat enige informatie over dinosaurussen (inclusief de alleen in de film bestaande Indonimus Rex), maar over dit onderwerp bestaan wel betere publicaties voor kinderen. De 'sensatie' bij deze uitgave is de mogelijkheid om een gratis app te downloaden, waardoor je met een smartphone of tablet (mits met de juiste systeemvereisten) vijf verschillende dino's kunt oproepen vanuit de desbetreffende bladzijde in het boek. De virtuele dieren bewegen en geven geluid, als je door de camera van je smartphone of tablet kijkt. Het is ook mogelijk om samen met een ander twee dinosaurussen tegelijk tot virtueel leven te wekken of om het verbeelde dier levensgroot te maken. Met een virtuele joystick is het bovendien mogelijk, zij het met de nodige behendigheid, om de virtuele dino te besturen. Een en ander vergt voorkennis in het omgaan met moderne media. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021560489 | 31 pagina's

Titel Jurassic WorldTM : tover de dino's uit de film met dit boek tot leven
Auteur Caroline Rowlands
Secundaire auteur Irene Paridaans ; Alexandra Koken
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 27 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: New York : Scholastic Inc, (c)2015
ISBN 9789021560489
PPN 394063694
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen ; Virtual Reality
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen