Daar zijn echte vrienden voor!
Boek

Daar zijn echte vrienden voor! (2015)/ Julia Boehme, Stefanie Dahle, algemene redactie en bewerking [uit het Duits]: Catalina Steenkoop

Als het lente wordt, moeten Wardje Wasbeer en Daantje Das op zoek naar eten. Maar onderweg hebben allerlei dieren hun hulp nodig. Als het bijna donker is, hebben ze nog steeds een lege maag... Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is lente en Wardje Wasbeer en Daantje Das komen erachter dat hun wintervoorraad met voedsel helemaal op is. Ze moeten op zoek naar eten. Met een hengel en een schepnetje gaan ze op weg naar de rivier. Onderweg komen ze de broers Hert tegen. Ze zitten met hun geweien aan elkaar vast. Natuurlijk helpen Wardje en Daantje om de herten los te maken. Bij het huisje van het eekhoorngezin helpen ze om de verstopte nootjes terug te vinden. Daarna trekken ze een doorn uit het pootje van Piet Konijn en ze helpen het vossengezin met de uitbreiding van hun huis. Ten slotte vangen Wardje en Daantje met hun schepnetje een uiltje op die uit haar nest is gevallen. Ze bedenken een manier om het uiltje weer terug in zijn nestje te zetten. Uiteindelijk is het donker en hebben ze nog steeds geen eten. Eenmaal thuis wacht Wardje en Daantje een verrassing... Kleurrijk prentenboek over vriendschap, behulpzaamheid en de seizoenen. Het boek bevat sfeervolle, gedetailleerde waterverfillustraties met de natuur als decor. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244320

Titel Daar zijn echte vrienden voor!
Auteur Julia Boehme
Secundaire auteur Stefanie Dahle ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2015
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Julia Boehme en illustraties: Stefanie Dahle - Vertaling van: Zum Glück hat man Freunde. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2009. - (Wassili Waschbär)
ISBN 9789059244320
PPN 397141114
Thematrefwoord Hulpvaardigheid ; Vriendschap ; seizoenen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Wardje Wasbeer
Boek

Wardje Wasbeer (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Boehme