Hoera, er is post!
Boek

Hoera, er is post! (2015)/ Marianne Dubuc

Postbode Muis brengt elke dag de post rond. Meneer Beer wacht op post van zijn tante, de meisjes Mier krijgen iets zoets en voor mevrouw Inktvis trekt Muis zijn duikpak aan. Prentenboek met fijne, gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Met een glimlach brengt postbode Muis elke dag de post rond. Hij sorteert de post, legt alles op volgorde zodat zijn ronde soepel verloopt. De tekst staat in een klein lettertype gedrukt in een tot drie regels. Dat maakt het boek tot een echt kijk-, zoek- en praatboek, vooral door de aantrekkelijke, amusante en overzichtelijke illustraties die steeds een dubbelpagina beslaan. De tekeningen in dunne lijnen zijn ingekleurd in heldere, frisse tinten. Wat is er veel te zien! Muis komt overal op zijn route: te land, ter zee en in de lucht. Onder de grond, onder water en in de bergen gebeuren allerlei grappige, opvallende dingen. Beer is imker, bij Konijn kun je borden, bedjes en groene kolen tellen, Slang kruipt over wel pagina's, bij Draak kun je worstjes grillen, bij Mier, Mol en Konijn kun je in hun huis onder de grond kijken en bij de pinguïns mag je, liggend in ijsblokken, in bad. En mevrouw Vlieg heeft wel een heel vreemd huisje... Het laatste pakje wordt bezorgd bij de jarige muis Tommie. Voor ontwikkeling van de woordenschat is het boek heel geschikt, maar door de fijne, gedetailleerde tekeningen niet voor presentatie in een grotere groep. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045118239

Titel Hoera, er is post!
Auteur Marianne Dubuc
Secundaire auteur Jacques Dohmen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2015
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: text and illustrations by Marianne Dubuc. (c) vertaling Jacques Dohmen - Vertaling van: La tournée de Facteur Souris. - Bruxelles : Editions Casterman, 2015
ISBN 9789045118239
PPN 393713474
Thematrefwoord Postbodes ; Beroepen
Taal Nederlands