Zwarte tulp. 1: Het complete eerste seizoen
DVD

Zwarte tulp. 1: Het complete eerste seizoen ([2015])

Twee families uit de bollenstreek zijn sinds een mysterieus auto-ongeluk vijanden. Hun vete wordt versterkt door de strijd om het kweken van de eerste zwarte tulp.

Recensie

Nederlandse dramaserie met veel bekende namen, o.a. Linda van Dyck, Huub Stapel, Marcel Musters, Gijs Naber, Roeland Fernhout, Anna Drijver en Willem Voogd. Het verhaal speelt in de bollenstreek, waar de families Vonk en Kester succesvol zijn in de tulpensector. De broer en schoonzus van Henk Kester kwamen vijftien jaar geleden om het leven bij een bizar auto-ongeluk, waarvan Henk de schuld geeft aan Luuk Vonk. Dit ongeluk is de oorzaak van een vete tussen de families, die versterkt wordt wanneer de familie Vonk claimt voor het eerst een zwarte tulp te hebben gekweekt. Een verhaal met spanning, romantiek en bovennatuurlijke elementen. 'Zwarte tulp' is de eerste Nederlandse serie die aanvankelijk alleen online werd aangeboden (via het online platform Videoland). Gudo Tienhooven (Algemeen Dagblad 20-6-'15) noemt het 'een gelikte polderthriller met sterk acteerwerk van Huub Stapel, Anna Drijver en Linda van Dyck (...)'. Rosan Hollak (NRC 31-3-'15) vindt dat het de serie aan de nodige flair ontbreekt en dat de verhaallijn wat voorspelbaar is, maar prijst de toevoeging van paranormale en magisch-realistische elementen. Twaalf afleveringen.

Specificaties

Nederlands | 8715664116500

Titel Zwarte tulp. 1: Het complete eerste seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Huub Stapel ; Anna Drijver ; Benja Bruijning
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (12 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Huub Stapel, Anna Drijver, Benja Bruijning, Linda van Dyck. - Nederlands gesproken - Videoversie van de serie: Nederland, 2015
ISBN 8715664116500
PPN 396607020
Genre familieroman
Thematrefwoord Tulpen
Taal Nederlands