Het grote kerstwenswonder
Boek

Het grote kerstwenswonder een kerstverhaal met echte omslagen! (2015)/ Julia Boehme, Stefanie Dahle, algemene redactie en bewerking [uit het Duits]: Catalina Steenkoop

Wardje Wasbeer heeft maar één kerstwens: een grammofoon. Als hij op kerstavond op zoek gaat naar zijn cadeau, valt hij in een diepe greppel. Sibelius Das redt hem. In Sibelius' knusse huis vieren ze samen een bijzonder kerstfeest. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wardje de wasbeer wil heel graag een grammofoon als geschenk van de kerstman. Hij wacht in zijn gezelllig versierde huisje, maar als Kerstmis aanbreekt staat er helaas geen cadeau op zijn stoep en gaat hij op onderzoek uit. Hij glijdt uit in de sneeuw en belandt in een diepe sloot, waar hij niet meer uit kan klimmen. Totdat Sibelius de das hem er uittrekt en hem meeneemt naar zijn warme huis, waar hij mooie muziek kan luisteren op... zijn oude, geërfde grammofoon. Dit betekent het begin van een hechte vriendschap en het besef dat vriendschap belangrijker is dan ieder kerstcadeau. Sfeervolle, warme prenten waarop veel geijkte kerstversieringen en winterse beelden te ontdekken vallen, verbeelden dit kerstverhaal over dieren die zich als mensen gedragen en waarin een rol is weggelegd voor de (Engelse/Amerikaanse) kerstman. De tekst, die uit korte zinnen bestaat en zich goed laat voorlezen, is in een zwarte letter boven of onder in de platen afgedrukt. Niet heel verrassend maar wel sfeervol en tot de verbeelding sprekend prentenboek. Aantrekkelijk omslag met kerstboom in de sneeuw versierd met glinsterende gouden kerststerren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241398

Titel Het grote kerstwenswonder : een kerstverhaal met echte omslagen!
Auteur Julia Boehme
Secundaire auteur Stefanie Dahle ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2015
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Julia Boehme en illustraties: Stefanie Dahle - Vertaling van: Das Große Wunschzettel-Wunder. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2008. - (Wassili Waschbär)
ISBN 9789059241398
PPN 39805780X
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Wardje Wasbeer
Boek

Wardje Wasbeer (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Boehme