Hockey
Boek

Hockey ([2015])/ Jennifer Hurtig, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Catalien van Paassen ; eindredactie: Jannie van der Leer

Kennismaking met hockey, met aandacht voor o.a. de geschiedenis, het speelveld, de spelregels en bekende tennissers. Met actiefoto's in kleur en website met luisterversie, filmpjes enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat hockey al meer dan vierduizend jaar bestaat? In negen korte hoofdstukken wordt niet alleen de geschiedenis van hockey belicht maar ook het speelveld, de spelregels en de posities op het veld. In de laatste hoofdstukjes worden enkele, ook Nederlandse, hockeysterren voorgesteld. Tenslotte volgen nog tips om in vorm te blijven. Kleurrijke en overzichtelijke lay-out met grote en kleine kleurenfoto's (waaronder veel actiefoto's) met een korte toelichting in een vette letter. De tekst staat in blokjes, regelmatig onderbroken door een witruimte, gedrukt in een duidelijke letter. De foto's sluiten goed aan bij de tekst. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Moeilijke woorden als cardiovasculaire training en strafcorner zijn vetgedrukt. Ze zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Met register. In de uitgave staat een code die toegang geeft tot de website www.avplus.nu waarop zowel de luisterversie staat als filmpjes, weblinks, puzzels en quizzen. Er is ook aandacht voor de hockeysport in Nederland. Maakt deel uit van de serie 'Sport en passie'*. Geschikt om kinderen kennis te laten maken met hockey. Wellicht wordt het hun passie! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753496 | 24 pagina's

Titel Hockey
Auteur Jennifer Hurtig
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi, [2015]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Hockey. - Weigl Publishers Inc., (c)2014. - (In the zone)
ISBN 9789461753496
PPN 392823926
Rubriekscode 619.71
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hockey
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Hockey

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Sport en passie
Boek

Sport en passie (2015-...)

vol.
Uitgeleend