Wat waar wanneer in de wereld
Boek

Wat waar wanneer in de wereld de geschiedenis zoals je die nooit eerder zag ([2015])/ redactie Rob Houston, Rachael Grady, Suhel Ahmed, Joanna Edwards, Chris Hawkes, Anna Limerick, Susan Reuben, Fleur Star, Claire Gell, Gareth Jones, Philip Letsu, illustraties Adam Benton, Stuart Jackson-Carter, Arran Lewis, Steve Willis ; cartografie Simon Mumford, Encompass Graphics ; vertaling [uit het Engels] Corrie van de Berg

Waar stonden in de middeleeuwen de grootste kastelen? Hoe liep de Zijderoute? Volg op 65 kaarten de belangrijkste gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, vanaf de ijstijd tot nu. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Recensie

Volg de Zijderoute van China naar de Middellandse Zee, de Vikingschepen naar Noord-Amerika, de goudkoortstrek en Napoleon op zijn veldtochten. Dit grote, stevige boek bevat 67 historische 3D-kaarten van de wereld of een deel ervan, waarop belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis visueel zichtbaar zijn gemaakt. Het boek is ingedeeld in vier delen: de antieke wereld, middeleeuwen, moderne tijd, 20e en 21e eeuw. De kaarten beslaan een dubbele pagina; verspreiding, trek, vindplaatsen en locaties zijn goed te volgen. De bloeitijd van oude beschavingen, veroveringen en oorlogen, ontdekkingsreizen en uitvindingen, handel en vooruitgang worden met kleuren, pijlen, tekens en kleine afbeeldingen aangegeven. Gebruik van de bijbehorende legenda's is noodzakelijk. De bladspiegel is druk, maar het visuele aspect zorgt voor een snel overzicht en dynamiek. Er zijn duidelijke titels, korte basisteksten in een groot lettertype, vetgedrukte kopjes met aanvullende informatie, kleurvlakken met weetjes, grote aandacht trekkende citaten en kleine kleurenfoto's. Met een register en een staatkundige en natuurkundige wereldkaart op de schutbladen. Eerder verscheen 'Wie wat waar in de wereld: visuele atlas van de aarde*. Bijzondere historische kijk- en leesatlas. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401429580 | 160 pagina's

Titel Wat waar wanneer in de wereld : de geschiedenis zoals je die nooit eerder zag
Secundaire auteur Rob Houston ; Adam Benton ; Simon Mumford ; Corrie van de Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2015]
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: What happened when in the world. - Londen : Dorling Kindersley Limited, (c)2015
ISBN 9789401429580
PPN 397343051
Rubriekscode 900.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Algemene geschiedenis; Atlassen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Algemene geschiedenis