Een huis vol
Boek

Een huis vol een zoek- en ontdekboek ([2015])/ Doro Göbel, Peter Knorr

Zie je Else pianospelen? En wie leest er een stripboek op de wc? Groot hardkartonnen, tekstloos prentenboek met zeven gedetailleerde zoekplaten met doorsnedes van woonhuizen en de omringende buurt, waarop steeds dezelfde personages gezocht kunnen worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat tekstloos hartkartonnen zoek- en ontdekboek met twee afgeronde hoeken. Zeven dubbele pagina's tonen wat er op één dag zoal in een gezellige buurt gebeurt. Elke dubbele pagina geeft een inkijkje bij een andere familie. Hiervoor is de buitenmuur van de voorgevel van hun huis weggelaten, zodat alles te zien is wat er in en rond het huis gebeurt. De tekeningen lopen door van de ene dubbele pagina naar de volgende, waarbij links het huis van de vorige pagina nog net te zien is, en rechts al weer het huis van de volgende verschijnt. Zo vormt het boek een rondje door de buurt en eindigt de dag weer bij het eerste huis. Op mooi gekleurde, duidelijke tekeningen met veel grappige details, is heel veel te zien. Hierdoor zijn er diverse verhalen te bedenken. De herkenbare belevenissen van de tientallen personages, genoemd op de achterflap, zijn goed te volgen. Prachtig boek om in een één-op-éénrelatie herhaaldelijk te bekijken, te benoemen en te vertellen. Als het kind eenmaal op gang is gebracht, zal het zich ook lange tijd alleen met dit boek kunnen vermaken. Een aanwinst. Vierde zoekboek in deze opzet, na boeken over het circus, uitstapjes en 'Aan het werk'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021674940

Titel Een huis vol : een zoek- en ontdekboek
Auteur Doro Göbel
Secundaire auteur Peter Knorr
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2015]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Colofon vermeldt: "Idee en illustraties: Doro Göbel en Peter Knorr" - Vertaling van: Unser Zuhause. - Weinheim : Beltz & Gelberg, 2015
ISBN 9789021674940
PPN 394064283
Thematrefwoord Wonen ; Zoekboeken ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands