Code M
DVD

Code M ([2015])/ director Dennis Bots

Isabel (11) zet met twee vrienden de zoektocht van haar opa voort naar het legendarische zwaard van de musketier d'Artagnan. Al snel blijkt dat ze niet de enigen zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Avonturenfilm van Dennis Bots (Oorlogsgeheimen; Achtste-groepers huilen niet) met in de hoofdrollen o.a. Raymond Thiry en Derek de Lint. De opa van Isabel (11) is na een auto-ongeluk in het ziekenhuis beland. Daarom zet zij zijn zoektocht voort naar het zwaard van musketier D'Artagnan, die in 1673 tijdens het beleg van Maastricht (in de Frans-Nederlandse Oorlog) sneuvelde. Samen met haar neef Rik en vriendje Jules beleeft ze spannende avonturen in kastelen en grotten, zeker als blijkt dat ook een slechterik op het zwaard aast. Het verhaal speelt afwisselend in de tijd van D'Artagnan en in het heden. De recensenten geven tussen de 1 en 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 25-6-'15) is het meest kritisch en ziet 'houterige knulligheid' in een 'humorloos en archaïsch jeugdavontuur'. Jelle Schot (cinema.nl) daarentegen: 'ouderwetse avonturenfilm voor de hele familie, met een mysterie dat nooit heel griezelig wordt en een dappere, eigenwijze heldin in de hoofdrol. Vertrouwde cinema dus. (...) En dus verdient de film, ondanks een aantal schoonheidsfoutjes - het slot is te braaf en er spelen wel heel weinig Limburgers in - niets dan lof.' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8716051014676

Titel Code M
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dennis Bots ; Nina Wyss ; Senna Borsato
Type materiaal DVD
Uitgave [Apeldoorn] : MSL, media sales & licensing, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Senna Borsato, Nina Wyss, Joes Brauers, Derek de Lint. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Bijker Film & TV, (c)2015 - Bevat extra's (ongeveer 30 min.) onder andere: Stunts ; Slag om Maastricht ; Musketier D'Artagnan
ISBN 8716051014676
PPN 397828977
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Artagnan, Charles de Batz de Castelmore (comte d') ; Beleg van Maastricht (1673)
Taal Nederlands