De poes en het vinkje en andere verhalen van Montalbano
Boek

De poes en het vinkje en andere verhalen van Montalbano (2015)/ Andrea Camilleri, vertaald uit het Italiaans door Willy Hemelrijk

Acht verhalen over de eigengereide politiecommissaris Montalbano op Sicilië die lak heeft aan regels en hiërarchie maar die de medemenselijkheid niet uit het oog verliest.

Recensie

In acht verhalen wordt een aardig inkijkje gegeven in het soort zaken waar de Siciliaanse politiecommissaris Montalbano zoal mee te maken krijgt: moord, pseudo-tasjesroof, wel of geen ontvoering, verstoppen van een oplichter, zelfmoorden. De motieven kunnen gaan van beledigd eergevoel, jaloezie, tot financiële nood en hebzucht. De commissaris, die een hekel heeft aan hiërarchie, weet er altijd wel een draai aan te geven, links- of rechtsom, regels ontduikend, waarbij hij de medemenselijkheid nooit uit het oog verliest. De karakters van zijn medewerkers en hemzelf worden door de auteur (Sicilië, 1925) in hun onderlinge werkrelaties op een haarfijne en vaak komische manier uitgewerkt. De commissaris blijft het liefst in zijn eigen vertrouwde omgeving die hij als zijn broekzak kent. Nascholingscursussen in Rome zijn aan hem niet besteed. De in politieverhalen geïnteresseerde lezer zal steeds voor verrassingen komen te staan. De lokale kleur en de eigengereidheid van de commissaris en zijn medewerkers verhogen de charme van de verhalen en het leesplezier. Over commissaris Montalbano zijn al meerdere misdaadromans en verhalenbundels verschenen, evenals een aantal tv-films.

Specificaties

Nederlands | 9789076270883 | 181 pagina's

Titel De poes en het vinkje en andere verhalen van Montalbano
Auteur Andrea Camilleri
Secundaire auteur Willy Hemelrijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Serena Libri, 2015
Overige gegevens 181 pagina's - 18 cm
Annotatie Rugtitel: De poes en het vinkje
ISBN 9789076270883
PPN 397011970
Genre detectiveroman - verhalenbundel
Taal Nederlands