Bankerot
DVD

Bankerot ([2015])/ en serie af Kim Fupz Aakeson, instruktør Henrik Ruben Genz, Annette K. Olesen, Mikkel Serup

Twee jeugdvrienden, de een depressief, de ander zwaar in de schulden, besluiten hun oude droom te verwezenlijken: een restaurant beginnen.

Aanwezigheid

Recensie

Deense tragikomische tv-serie (2014-2015) met een titel die zich makkelijk laat vertalen als 'bankroet'. Voormalig sommelier Thomas ligt in bed na de dood van zijn vrouw, zijn zoontje praat al twee jaar niet meer. Thomas' oude vriend Dion komt net uit de gevangenis en heeft nog schulden bij een crimineel uitstaan. Dion, een kok, besluit Thomas op te zoeken om hun oude droom te verwezenlijken: een restaurant runnen. Voor Dion een inkomen, voor Thomas een doel om te leven. Hoewel de namen van de makers van The Killing, Legacy en Borgen aan deze serie gekoppeld zijn, is het met de hitpotentie toch minder gesteld. 'Het universum en de personages doen denken aan films van de Coen brothers. En hoewel het die kwaliteit niet haalt is het wel een interessante en leuke kennismaking', schrijft Jeppe Mørch (Ekkofilm.dk 16-10-'14). Hij geeft 4 (van 6) sterren. '(..) qua geweld en spanning valt er niet zoveel te beleven (...), met de komische kant is het gelukkig wat beter gesteld. De serie kent genoeg grappige momenten waarom je wel even moet gniffelen.', vindt Rox van der Helm (XGN.nl 22-11-'15). Op IMDB.com staat het cijfer op een 7,7. De twee oorspronkelijke seizoenen met afleveringen van 25 minuten zijn in deze box samengevoegd tot 8 afleveringen van 45 minuten.

Specificaties

Deens | 5425019009045

Titel Bankerot
Uniforme titel Broke
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kim Fupz Aakeson ; Henrik Ruben Genz ; Martin Buch ; Esben Dalgaard ; Nicolas Bro
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (8 x 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Martin Buch, Esben Dalgaard, Nicolas Bro. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Denemarken : DR, (c)2014 - Internationale titel: Broke
ISBN 5425019009045
PPN 397831226
Genre humoristische roman
Taal Deens

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend