New York
Boek

New York (2015)/ Eleanor Berman, auteurs: Lester Brooks, Patricia Brooks en Susan Farewell ; vertaling [uit het Engels]: Luisa Batista, Pieter Bijker, Elsemarie Lauret en Hans Roth ; aanvullende vertaling: Linda Doornbos, Gon Hokke, Marty Kreeft, Corry Lagewaard, Eric Strijbos en Tosca Weijers ; bewerking: Punt. vertaling & redactie, Gon Hokke en Corry Lagewaard

Recensie

Van de prachtige Capitool reisgids van New York verscheen alweer de 29e herziene editie, waarvan de voorgaande uit 2011 dateerde. In die vier jaar is er weer veel veranderd in deze wereldstad. De opzet van de gids is dezelfde gebleven, maar de vormgeving is vernieuwd en de inhoud hier en daar ook. Dit blijkt o.a. uit de kaartjes bij de wijken, waar nu een lijst van restaurants is toegevoegd. Verder zijn ook vooral adressen aangepast evenals oude en nieuwe locaties. Vooral op het gebied van winkelen is er nogal wat veranderd. De gids opent met hoogtepunten, waarna de 15 wijken van Manhattan plus de rest van New York evenals zeven wandelingen worden beschreven. Verder zijn er lijsten met hotels, restaurants, winkels etc. met prijsindicaties, gevolgd door praktische informatie over vervoer e.d. Tenslotte is er een stratengids van Manhattan met register. Typisch zijn de vele kleurenillustraties, de opengewerkte plattegronden en gebouwen en als toegift een geplastificeerde uitneembare plattegrond. Dunne en kleine letter.

Specificaties

Nederlands | 9789000342044 | 440 pagina's

Titel New York
Auteur Eleanor Berman
Instelling /Punt. vertaling & redactie, Amersfoort
Secundaire auteur Lester Brooks ; Patricia Brooks ; Susan Farewell ; Luise Batista ; Gon Hokke
Type materiaal Boek
Editie 29ste herziene druk;
Uitgave Houten : Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv, 2015
Overige gegevens 440 pagina's, 1 stadsplattegrond - illustraties, kaarten, plattegronden - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Weert : M & P, reisgidsen & cartografie, 1994 - Met register - Vertaling van: New York. - London : Dorling Kindersley, (c)2015. - (Dorling Kindersley eyewitness travel guides). - Oorspronkelijke uitgave: 1993. - (Eyewitness travel guides)
ISBN 9789000342044
PPN 393808106
Rubriekscode Verenigde Staten 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen New York (stad); Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten (New York)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol. New York
Uitgeleend