Robbie's songboek
Boek

Robbie's songboek hoe twee beroemde vaders en een talentenjacht je leven totaal overhoop gooien ([2015])/ Tineke Honingh, redactie: Vitataal

De stille Robbie (13) wordt door een van zijn vaders opgegeven voor het tv-programma Talentenjacht. Als Robbie uiteindelijk besluit om mee te doen, verandert zijn leven flink. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Robbie, zoon van twee beroemde rockmuzikanten, wordt tegen zijn zin door een van zijn vaders opgegeven voor het tv-programma Talentenjacht. Hoewel Robbie gek is op gitaarspelen, vindt hij optreden doodeng. Hij schrijft liever liedjes voor zichzelf. In zijn songboek noteert hij alles wat hij hoort, ziet en meemaakt, op zoek naar woorden voor zijn liedjes. Uiteindelijk besluit hij toch mee te doen, en zijn optreden blijft niet onopgemerkt... Vlot leesbaar en meeslepend verhaal met een wensvervullend slot, over een stille jongen die leert opkomen voor zichzelf, daarbij geholpen door een bejaarde dj en het extraverte meisje op wie hij stiekem een oogje heeft. De tekst wordt afgewisseld met handgeschreven songteksten die qua sfeer goed passen bij een 13-jarige jongen. In de verhaaltekst staan soms woorden onderstreept, wat enigszins gemaakt hip overkomt. Achterin is de bladmuziek van Robbies songs opgenomen. Bij het boek hoort een website waar lezers filmpjes kunnen insturen waarop ze Robbies liedjes vertolken. Een lekker feelgoodboek van debuterend auteur. Voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312160 | 207 pagina's

Titel Robbie's songboek : hoe twee beroemde vaders en een talentenjacht je leven totaal overhoop gooien
Auteur Tineke Honingh
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 207 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789048312160
PPN 394411277
Thematrefwoord Audities ; Muziek ; Vaders
Taal Nederlands