Jouw voorleesbijbel
Boek

Jouw voorleesbijbel ([2015])/ verteld door Elena Pasquali, met illustraties van Priscilla Lamont ; vertaling [uit het Engels] Margaretha de Haan

Acht bekende verhalen uit het Oude en zeven verhalen uit het Nieuwe Testament worden in het kort naverteld. Met veel vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Recensie

In deze kinderbijbel staan vijftien bekende Bijbelverhalen om voor te lezen. Het gaat om verhalen uit zowel het Oude Testament als het Nieuwe Testament. Uit het Oude Testament zijn dat het scheppingsverhaal, Noach en de ark, het verhaal van Abraham, Jozef in Egypte, Mozes, David en Goliath, Jona en de walvis en Daniël en de leeuwenkuil. De verhalen uit Nieuwe Testament behandelen de geboorte van Christus, het bijeenroepen van de apostelen, het verhaal van het verloren schaap, de wonderen van Jezus, de barmhartige Samaritaan, de kruisiging en de wederopstanding. Het taalgebruik is zeer eenvoudig, maar de kern van de verhalen wordt goed overgebracht. Alle verhalen zijn rijk geïllustreerd, waarbij de illustratrice de meeste personen op een identieke manier blij laat kijken. Een leuk detail zijn de twee muisjes die in veel illustraties opduiken. Voor in het boek staat een pagina waarin eventueel de naam van de gever en de ontvanger kunnen worden ingevuld. Verzorgde uitgave met gewatteerd omslag en gedrukt op papier met twee afgeronde hoeken. Via deze vrij traditionele kinderbijbel maken kinderen op goede wijze kennis met de bekendste Bijbelverhalen voor kinderen vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026621314 | 190 pagina's

Titel Jouw voorleesbijbel
Auteur Elena Pasquali
Secundaire auteur Priscilla Lamont ; Margaretha de Haan
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Callenbach, [2015]
Overige gegevens 190 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The Lion nursery bible. - Lion Children's Books, (c)2014
ISBN 9789026621314
PPN 391727699
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen