Hou(d)vast
Boek

Hou(d)vast [om vandaag je geloof te belijden] ([2015])/ aan het boek werkten de volgende predikanten mee: M. Klaassen, A.J. Kunz, A.J. Mouw, W.C. Polinder, E.J. Terpstra, T.C. Verhoef, B.J.D. van Vreeswijk, G.C. Vreugdenhil, B.E. Weerd, R.F. de Wit, eindredactie: HGJB

Wat gelooft een christen en hoe leef je als christen? Deze vragen staan centraal in dit boek voor jongeren die overwegen hun belijdenis te doen. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De tijd van vanzelfsprekende antwoorden op geloofsvragen is voorbij. Daarvan zijn de auteurs van dit boek doordrongen. Terwijl die zekerheid er voor een oudere generatie nog wel was, moet je er als christelijke jongere anno nu al snel zelf over nadenken wat het geloof inhoudt. Alle auteurs zijn predikant in gereformeerde gemeenten. Met hun bijdragen aan dit boek willen ze de jonge lezer begeleiden. Dit doen zij aan de hand van 21 geloofsthema's, zoals Gods voorzienigheid, zonde, discipelschap en uitverkiezing. Ze verwijzen daarbij steeds naar de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften. Hun primaire doelgroep is de jongere die overweegt belijdenis te doen, maar eventueel ook ouderen vinden in dit boek de gereformeerde geloofstraditie overzichtelijk samengevat en uitgelegd. Handzame uitgave met een overzichtelijke lay-out en vrij sobere vormging in zwart-wit. Door de indeling in 21 geloofsonderwerpen is dit verfrissende boek bij uitstek geschikt als uitgangspunt voor belijdeniscatechese in de gereformeerde traditie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789023928638 | 168 pagina's

Titel Hou(d)vast : [om vandaag je geloof te belijden]
Uniforme titel Houvast
Instelling /Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond
Secundaire auteur M. Klaassen
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Jes!, [2015]
Overige gegevens 168 pagina's - 22 cm
ISBN 9789023928638
PPN 383852439
Rubriekscode 251.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbelijdenis
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbelijdenis