Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Sterke trekkers
Boek

Sterke trekkers ([2015])/ Aaron Carr, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannie van der Leer ; eindredactie en bewerking: Simon van der Sluijs

Wat is een trekker of tractor en wat voor soorten zijn er? Kennismaking met tractors, met grote kleurenfoto's en een interactieve website. Voor o.a. vergroten van de woordenschat. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Op realistische wijze wordt ingezoomd op sterke 'trekkers'. Jammer dat voor kinderen niet gekozen is voor de titel/term tractors of tractoren. Wat bij het openslaan van dit boek al meteen opvalt zijn de heldere, imposante kleurenfoto's over een of twee bladzijden. Kinderen zullen een gevoel hebben van 'waauuuw' als ze ze zien. Hoe ziet een trekker eruit, wie gebruikt een trekker, zijn er ook nog speciale trekkers? Wat is er speciaal aan een trekker: van luchtbanden tot rupsbanden en van cabine tot graafschep. Bevat teksten van één zin in een heel grote, vetgedrukte schreefloze letter voor beginnende lezers en een tekst om voor te lezen. Bijna vierkante uitgave uit de overkoepelende reeks 'Corona AV+'. De reeks richt zich op kinderen van 4 t/m 6 jaar, die het leesproces nog niet (helemaal) machtig zijn. Het doel is om de woordenschat te vergroten. Dit deel verscheen in de subserie 'Groot & sterk'*. Via een code kun je inloggen op een website, die de inhoud van het boekje nog verder verlevendigt met extra's als filmpjes, puzzels, een quiz. Heel mooi, duidelijk en overzichtelijk is het overzicht aan het eind, met de illustraties in het klein, gekoppeld aan de kern-/trefwoorden. Mooie, bruikbare uitgave voor school en thuis. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753649 | 24 pagina's

Titel Sterke trekkers
Auteur Aaron Carr
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Simon van der Sluijs
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Tractors. - Weigl Publishers Inc., (c)2014. - (Mighty machines)
ISBN 9789461753649
PPN 392821389
Rubriekscode 631.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tractoren
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Tractoren

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Groot & sterk
Boek

Groot & sterk (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Aaron Carr