Apenstreken
DVD

Apenstreken ([2015])/ regie: Johan Nijenhuis

Het weeskind Wim (10) moet in een fabriek te werken maar hij ontsnapt naar het platteland. Met de hulp van vrienden probeert hij stiekem naar school te gaan. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Familiefilm van Johan Nijenhuis (De leeuwenkuil; Toscaanse bruiloft) met onder meer Yvon Jaspers, Arjan Ederveen en Martine Sandifort. De film speelt rond 1900 en brengt het leesplankje van Cornelis Jetses tot leven. Hoofdpersoon is het weeskind Wim (10) die van de gemene weeshuisdirectrice in een fabriek moet werken. Wim's liefste wens is om naar school te gaan en veel te leren. Samen met een aapje ontsnapt Wim en vindt onderdak op de boerderij van Jet. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden gaat hij stiekem naar school. De film is grotendeels opgenomen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en wordt door de makers aangekondigd als 'de eerste Nederlandse familiefilm in 3D'. Alle recensenten zijn kritisch. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-6-'15) schrijft: 'tamelijk kneuterig en knullig verhaal (...) een halfzachte variant van het eerder verfilmde Kruimeltje. (...) Alles smaakt naar goedkope nostalgie, die door de nauwelijks overtuigende hoofdrolspelers weinig overtuigend wordt gespeeld. Waarom de film per se in 3D gedraaid moest worden, is een raadsel.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 871566416999

Titel Apenstreken
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Johan Nijenhuis ; Yvon Jaspers ; Martine Sandifort ; Tygo Bussemakers
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (91 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder meer: Yvon Jaspers, Martine Sandifort, Tygo Bussemakers, Mees Smits - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Johan Nijenhuis & Co, 2015
ISBN 871566416999
PPN 395399033
Taal Nederlands