The legend of Korra. Book 4: Balance. Deel 2
DVD

The legend of Korra. Book 4: Balance. Deel 2 ([2015])/ Bryan Konietzko.

Het Koninkrijk Aarde wordt bedreigd door de opmars van de machtsbeluste Kuvira naar de hoofdstad Republicasia. Korra is de enige die haar kan tegenhouden. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse animatieserie 'De legende van Korra' is het vervolg op 'Avatar: de legende van Aang'* (2005-2008) en speelt zich af in een fantasywereld met mensen, geesten en fantasiedieren die verdeeld is in vier grote naties: Aarde, Vuur, Water en Lucht. Het verhaal speelt zeventig jaar later. Hoofdpersoon is nu de 17-jarige Korra, de avatar en de reïncarnatie van Aang. Ze is impulsief en ongeduldig, en heeft moeite met de spirituele kant van haar opdracht als avatar. Korra kan de elementen aarde, water en vuur sturen, maar moet het luchtsturen nog leren. In het vierde en laatste** Boek is Korra herstellende van de verwondingen die ze opliep bij het gevecht met de anarchisten van de Rode Lotus en reist rond over de aarde. Wanneer de machtsbeluste metaalstuurder Kuvira met een leger naar de hoofdstad Republicasia trekt moet Korra haar leven op het spel zetten om haar te stoppen. Verhaal en tekenstijl doen Japans aan. Emily Ashby (commonsensemedia.org) geeft 5 sterren. Zij vindt de serie minstens zo goed als de voorganger, met een karaktervolle hoofdpersoon, een sterk verhaal met actie, humor, drama en een positieve boodschap. Uitgezonden door Nickelodeon. Boek 4, deel 2 bevat 6 afleveringen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Meerdere talen | 5053083054588

Titel The legend of Korra. Book 4: Balance. Deel 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Paramount, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (130 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Gesproken in verschillende talen waaronder het Nederlands - Videoversie van het televisieprogramma: Verenigde Staten : Nickelodeon Animation Studios, 2014
ISBN 5053083054588
PPN 39722866X
Genre science-fiction
Taal Meerdere talen

Relaties/Serie

The legend of Korra
DVD

The legend of Korra (2013-...)

vol. Book 4: Balance. Deel 2
Uitgeleend