Le petit prince
DVD

Le petit prince = De kleine prins ([2015])/ regie Mark Osborne

Een negenjarig meisje maakt kennis met haar oude buurman. Hij vertelt haar het verhaal van de kleine prins. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm van Mark Osborne (Kung fu panda) naar het verhaal uit 1943 van schrijver, tekenaar en piloot Antoine de Saint-Exupéry. De film heeft de vorm van een raamvertelling. Een meisje van een jaar of negen moet van haar moeder in de zomervakantie hard studeren voor haar latere carrière. Ze maakt kennis met haar buurman, een oude excentrieke man die vroeger piloot is geweest die haar het verhaal vertelt van de kleine prins die van een verre planeet afkomstig is en na een noodlanding in de woestijn bevriend raakt met een piloot. De film is gemaakt in een combinatie van computeranimatie met klassieke stop-motion. De recensenten reageren verschillend en geven 2-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 30-7-'15) vindt alleen het stop-motiongedeelte geslaagd: '(...) het lijkt alsof hij een prachtige, filosofische film aan de man wil brengen door die te verstoppen in een simplistische doorsnee animatie.' Tisha Eetgerink (Algemeen Dagblad 6-8-'15) schrijft: 'Moderne computeranimaties combineren wonderwel met de avonturen van de prins, gefilmd in een 'kinderlijker' stop-motiontechniek met papieren figuurtjes. Schitterend gedaan. Reken in combinatie met de poëtische levenslessen op volwassen tranen van ontroering.' Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Le petit prince = De kleine prins
Uniforme titel De kleine prins
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mark Osborne ; Rachel McAdams ; Loretta Schrijver ; Antoine de Saint-Exupéry
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Rachel McAdams, Paul Rudd, Mackenzie Foy. - Nederlandse stemacteurs onder andere: Loretta Schrijver, Bram van der Vlugt, Jada Borsato. - Engels of Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Antoine de Saint-Exupéry - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk, 2015
PPN 397731191
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsen
Taal Engels