Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969
Boek

Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969 Roman (2015)/ Frank Witzel

Vanuit het perspectief van een 13-jarige jongen, die met zijn vrienden een verhaal rondom de berichten over de Rote Armee Fraktion fantaseert, wordt het leven in de jaren zestig en zeventig in Duitsland beschreven.

Aanwezigheid

Recensie

Vanuit het perspectief van een dertienjarige jongen wordt het leven in de jaren zestig en zeventig in Duitsland beschreven. Hij ziet op televisie berichten over de Rote Armee Fraktion (RAF) en fantaseert er met zijn vrienden een eigen verhaal omheen. Hoewel, het is geen verhaal. Dit boek omvat overdenkingen, associaties en herinneringen. Er zijn talloze vormen: een verhoor, een soort biecht waarin de auteur in zestien teksten beschrijft wat hij gedaan heeft, een labyrint, brieven, een vragenlijst, een toneelstuk, een interview en nog meer variaties. De ontdekking van de vriendelijkheid in vier afleveringen. Het verhaal van de fabrikant, dit is de vader van de jongen, in vijf hoofdstukken. De titels van de 98 hoofdstukken zijn vaak raadselachtig. Op de omslag van dit vuistdikke boek staat roman, maar het is veel meer een collage, een kunstwerk, een installatie. Er zijn bladzijden met voetnoten, achterin een register met trefwoorden. Met dit meer experimentele, soms absurde boek won de schrijver (1955), die ook muzikant en tekenaar is, de Deutscher Buchpreis 2015, de grootste literaire prijs van de Duitstalige wereld. Een boek voor liefhebbers van ingewikkelde constructies, taalvariaties en gedachten.

Specificaties

Duits | 9783957570772 | 817 pagina's

Titel Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969 : Roman
Auteur Frank Witzel
Type materiaal Boek
Editie Vierte Auflage;
Uitgave [Berlin] : Matthes & Seitz Berlin, 2015
Overige gegevens 817 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk: (c)2015 - Met register
ISBN 9783957570772
PPN 398061351
Thematrefwoord Rote Armee Fraktion
Taal Duits