In het donker
Grote Letter Boek

In het donker ([2016])/ Alison Gaylin, vertaling [uit het Engels]: Herman van der Ploeg

Als privédetective Brenna Spector de vermissing van een webcam-girl onderzoekt, blijkt er een verband te zijn met de nooit opgeloste verdwijning van Brenna's oudere zus.

Recensie

Omdat de Amerikaanse privédetective Brenna Spector sinds de dag dat haar oudere zus Clea bij iemand in een auto stapte en verdween, aan hyperthymesia lijdt, slaat ze automatisch alle gegevens op van wat er om haar heen gebeurt, zodat ze bijvoorbeeld precies kan vertellen wat haar gebeurde op 2 mei 1985. Gespecialiseerd in het vinden van vermiste personen wordt ze ingeschakeld als webcam-girl Lula Belle spoorloos is verdwenen. Met assistent Trent zoekt ze op internet informatie en ontdekt dat Lula veel weet over haar en verwijst naar de nooit opgeloste verdwijning van Clea. Er is dus een verband met haar zus en met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar Lula Belle en Clea. Deze goed vertaalde thriller is de tweede van de Amerikaanse journaliste over Brenna Spector (eerste: 'En ze was'*). Het spannende verhaal heeft een uitstekend opgebouwde plot met veel nieuwe wendingen, een herkenbare hoofdpersoon in Brenna als alleenstaande moeder en werkt overtuigend toe naar een verrassende, heel spannende ontknoping, die vooruitwijst naar een volgend deel.

Specificaties

Nederlands | 9789046311882 | 488 pagina's

Titel In het donker
Auteur Alison Gaylin
Secundaire auteur Herman van der Ploeg
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : Uitgeverij XL, [2016]
Overige gegevens 488 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Boekerij, (c)2015 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: Into the dark. - New York : Harper, (c)2013
ISBN 9789046311882
PPN 395396999
Genre detectiveroman
Taal Nederlands