Claudia feest in kleur
Boek

Claudia feest in kleur 12 originele tafels en menu's ([2015])/ Claudia Allemeersch, fotografie Heikki Verdurme ; redactie Angélique Vindevogel

Handboek voor het organiseren van feesten, thuis of meer formeel, met aandacht voor gerechten, tafeldecoraties, ambiance en etiquette.

Recensie

Op een inspirerende en geheel eigen wijze worden alle onderwerpen besproken die - van begin tot einde - relevant zijn bij het praktisch vormgeven aan een feest: thuis of elders, binnen of buiten, formeel of informeel. In dit boek, met kleur en licht als basis, komt de praktische invulling van twaalf bijzondere feesten aan bod; met name de tafel krijgt in dit verband veel aandacht (tafelschikking, decoraties, servies, linnen, meubilair enzovoort), decoraties maken (stapsgewijze handleidingen!) en de ambiance. Het serveren en (in)formele etiquetteregels zijn deskundig, praktijkgericht en duidelijk beschreven. Veel nuttige tips, adviezen en ideeën zijn hierbij waardevol. De presentatie en de toepassing van specifieke - ambachtelijke - producten verlevendigen de inhoud. De receptuur heeft meer een illustratieve functie. Deze bestaat uit verfijnde, originele gerechten (ingrediënten, bereiding, presentatie) die echter enige culinaire ervaring vragen. Aldus: praktisch zeer goed uitgewerkt, inspirerend en haalbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401428118 | 176 pagina's

Titel Claudia feest in kleur : 12 originele tafels en menu's
Auteur Claudia Allemeersch
Secundaire auteur Heikki Verdurme ; Angélique Vindevogel
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2015]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 27 cm
ISBN 9789401428118
PPN 397593260
Rubriekscode 629.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Feestgerechten ; Feestversieringen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Feestgerechten