Elvis de Draak en de voorlaatste dronzel [Dyslexie editie]
Boek

Elvis de Draak en de voorlaatste dronzel [Dyslexie editie] ([2015])/ Stefan Boonen met illustraties van Bart Schoofs

De oom van Elvis woont op een eilandje heel ver weg. Elvis (10) gaat hem opzoeken en beleeft op zijn reis allerlei spannende avonturen met dronzels en grijze wezens. Vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Recensie

De 10-jarige Elvis krijgt een geheimzinnige cd-rom over de post. Daarop staat dat hij naar een klein eilandje mag vliegen, om zijn oom te bezoeken. Tijdens de vlucht krijgt hij gezelschap van een piepklein mannetje, de voorlaatste dronzel Wub. Er zijn boze mannen die allerlei verkeerde plannen met de dronzels hebben. Zij gaan op jacht naar Elvis en Wub. Elvis overleeft veel spannende dingen. Zal de voorlaatste dronzel verenigd worden met de laatste dronzel, die bij de oom van Elvis woont? De Belgische auteur (1966) schreef meer dan vijftig kinder- en jeugdboeken; hij heeft een geweldige fantasie, wat tot uiting komt in tal van zijn verhalen. Daarnaast schrijft hij veel theaterteksten. Het boek over Elvis pakt vanaf de eerste bladzijde en blijft tot aan het eind toe spannend; het verhaal heeft veel vaart. Ondanks veel onwaarschijnlijke en fantastische dingen is het boek een groot avontuur. Met enkele eenvoudige zwart-witillustraties die niet veel toevoegen aan de tekst. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491638848 | 146 pagina's

Titel Elvis de Draak en de voorlaatste dronzel [Dyslexie editie]
Auteur Stefan Boonen
Secundaire auteur Bart Schoofs
Type materiaal Boek
Uitgave [Deventer] : Uitgeverij Dyslexion, [2015]
Overige gegevens 146 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Dit boek is gebaseerd op de 2e druk, 2010 - Oorspronkelijke gebonden uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, (c)2008 - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789491638848
PPN 397111045
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Reizen
Taal Nederlands