Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Gigantosaurus [Nederlands]
Boek

Gigantosaurus [Nederlands] (2015)/ door Jonny Duddle, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

De dinosaurusvriendjes worden steeds gefopt door hun vriendje Dappere Daan. Hij staat op de uitkijk voor de gevaarlijke Gigantosaurus. Na een paar keer vals alarm geloven ze Daan niet meer... Hardkartonnen prentenboek met paginagrote, stoere kleurenillustraties en een uitklappagina. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vier dinojongen gaan spelen aan de rand van het woud, maar worden vooraf door hun ouders ernstig gewaarschuwd voor de altijd hongerige Gigantosaurus. Dappere Daan wil wel op wacht gaan staan, maar kan het telkens niet laten om zijn drie vriendjes te foppen. Tot drie keer toe doet hij net alsof de Gigantosaurus eraan komt, maar keer op keer betreft het een ander groot, maar vredelievend dier. De vierde keer is het wel menens, maar zullen zijn vrienden dan nog naar Daan luisteren? Geslaagd prentenboek in oblong formaat met grote, indrukwekkende, animatie-achtige illustraties over telkens twee pagina's, die de teneur van het verhaal goed weergeven. De teksten staan in rijmvorm en zijn op creatieve wijze vertaald. Afwisselende typografie, sommige woorden (geluiden) zijn heel groot gedrukt; ook worden tekstballonnen gebruikt. Kinderen zullen smullen van de herhaalde dreiging van het gevaarlijke dier die telkens uitblijft en de verwachting van de komst van het echte monster. Dat effect wordt nog versterkt door een uitvouwpagina, waarop de Gigantosaurus boven het woud uittorent. Heruitgave in hardkarton en op kleiner formaat. Van de auteur van o.a. het succesvolle prentenboek 'Piraten in de straat'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026139291

Titel Gigantosaurus [Nederlands]
Auteur Jonny Duddle
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Fontein Jeugd, 2015
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave in groot formaat: Utrecht : Uitgeverij De Fontein, 2014 - Vertaling van: Gigantosaurus. - Dorking, Surrey : Templar Publishing, 2014
ISBN 9789026139291
PPN 393938581
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Repeteerverhalen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands