De dieren en hun jongen
Boek

De dieren en hun jongen ([2009?])/ concept: Emilie Beaumont en Nathalie Bélineau, figuurtjes uit klei: Christelle Mekdjian ; filmopname: René Brassart ; vertaling [uit het Frans]: Michaël De Bruyne

Kijk eens naar mama eend en haar jongen en naar de kleintjes van mama poes en mama konijn. Hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van figuren uit fimoklei. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje bevat twaalf pagina's met afbeeldingen van dieren uit de directe leefomgeving van jonge kinderen. Op elke dubbele pagina staat een moeder met haar jongen afgebeeld. De illustraties bestaan uit foto's van dieren gemaakt van fimoklei in vrolijke, heldere kleuren. Het gewatteerde, glanzende omslag heeft twee afgeronde hoeken. Bovenaan staat in een golvende letters de nietszeggende tekst 'Mama schaap en haar jong', die voor elk dier (koe, eend, kip, konijn, poes en hond) herhaald wordt, en onderaan de naam van moederdier en jong. Hier is bij de vertaling vanuit de Franse versie iets mis gegaan. Zo heet een vrouwtjeskat een kattin, moeder konijn een wijfjeskonijn. Mama hond wordt teef genoemd en mama schaap een ooi, wat correct is, maar te ver op de zaken vooruit loopt. Voor een dreumes of peuter is een hond een hond ongeacht het geslacht, en een konijn een konijn. Hoewel de illustraties best aardig zijn, is deze uitgave door het taalgebruik geen aanrader. Er zijn volop boekjes beschikbaar over dieren en hun jongen waarbij de tekst wel correct is en passend bij de leeftijd van de doelgroep. Deeltje uit de serie 'Het beeldenboekje voor baby's'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782215080350

Titel De dieren en hun jongen
Auteur Christelle Mekdjian
Secundaire auteur René Brassart ; Michaël De Bruyne ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Parijs : Uitgeverij Fleurus, [2009?] - [Gent] : [Daphne n.v.]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2003 - Vertaling van: Les petits animaux. - Paris : Editions Fleurus, (c)2003. - (L'imagerie des bébés)
ISBN 9782215080350
PPN 397281331
Genre dierenleven
Thematrefwoord Jonge dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het beeldenboekje voor baby's
Boek

Het beeldenboekje voor baby's (2013-...)

vol.
Uitgeleend